Smile

Актуелности

ФЕСТИВАЛ ДЕЧИЈИХ ПОЗОРИШНИХ ПРЕДСТАВА

 

jkl

На четвртом Фестивалу дечијих позоришних представа у организацији Црвеног крста Србије, који је од 5. до 7. априла у оквиру програма "Промоција хуманих вредности" одржан у Београду у "Театру 78", екипа сомборског Црвеног крста освојила је прво место. Црвени крст представљали су ученици наше школе под руководством учитељице и члана Управног одбора Црвеног крста Сомбора Снежане Ивковић.

 

Robotika: prvo školsko kolo

 

jkl

Pobednik prvog školskog kola iz robotike je Đokić Danilo VI3.

 

 

 

ТАКМИЧЕЊЕ "ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ"

 

jkl

Остварен је велики успех ученика ОШ"Братство јединство „Сомбор на општинском такмичењу под називом „Шта знаш о саобраћају".

 

БИЛИНГВАЛНА НАСТАВА

 

jkl

Билингвална (двојeзична) настава у свeту увeдeна јe 80-тих година прошлог вeка, а у школама у Србији одржава сe од 2004. годинe и сада сe одвија у 13 школа, осам основних и пeт гимназија.

Наша школа је, услед потребе друштва, конкурисала за оснивање српско-немачког билингвалног одељења за школску 2017/18. годину.

 

УСКРШЊА ПРОДАЈА

 

jkl

У сусрет највеселијем хришћанском празнику, Ускрсу,  у нашој школи  су другу половину априла месеца обележиле ускршње активности и радионице.

 

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

 

jkl

Окружно такмичење из математике одржано је 25. марта 2017. године.

 

 

КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА

 

jkl

Ученици наше школе су и ове године учествовали на Књижевној олимпијади, такмичењу које се за основце организује за ученике седмог и осмог разреда.

 

 

 

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ

 

jkl

Одржано је такмичење из српског језика и језичке културе.

 

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ПРОГРАМИРАЊА

 

jkl

У суботу, 4. марта 2017. године, одржано је Општинско такмичење из програмирања.

 

ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ ЗА ОСМАКЕ

 

jkl

Одржан је пробни завршни испит. На пробном испиту ученици су имали прилике да на непознатим задацима провере своје знање. Циљ организовања пробног завршног испита је да се благовремено види колико су учеици у овом тренутку спремни за завршни испит и на чему треба да раде у наредном периоду.

Полагање завршног испита се ове године одржава 14, 15. и 16. јуна.

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor