Smile

Актуелности

Дан изазова

 

jkl

Дан изазова (Challenge Day) је најзначајнија, традиционална, међународно призната и афирмисана манифестација чију реализацију координира TAFISA Светска Асоцијација Спорта за све. За Дан изазова је резервисана последња среда месеца маја, а ове године то је среда, 25. мај 2016. године.

 

БРОНЗА НА ШКОЛСКОЈ ОЛИМПИЈАДИ

 

jkl

Алекса Бјелајац, ученик IV2 разреда наше школе, освојио је бронзану медаљу  на Олимпијским спортским играма ученика основних и средњих школа.

 

ДАН ДЕВОЈЧИЦА У ВАТРОГАСНОЈ СТАНИЦИ

 

jkl

 

Поводом светског дана девојчица, 21. априла ученице осмог разреда наше школе предвеђене педагогицом Љубинком Мирић посетиле су ватрогасце. 

 

ПРОЛЕЋНИ КРОС

 

jkl

На пролећном кросу одржаном 22.04.2016. године учествовали су ученици од првог до осмог разреда наше школе. Пласман ученика по разредима можете видети на следећој страни.

 

 

 

Час географије у галерији КЦ „Лаза Костић“

 

jkl

Ученици седмог разредаОШ „Братство једиснство“ Сомбор са наставницом географије Оливером Лукић одржали су час у галерији КЦ “Лаза Костић“. 

 

У сусрет празнику

 

jkl

Протекле недеље ученици другог један ОШ „Братство јединство“ Сомбор са учитељицом Валеријом П. Николић и наставницом Слађаном Гроздановић одржали су креативно-едукативну радионицу на тему Васкрса. Едукативно-креативна радионица је реализована у сарадњи са  ђацима из ШОСО „Вук Караџић“ који су чланови Ученичке задруге „Пчелица“ и наставницама Вукицом Ђурковски и Сањом Грудић

 

ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ

 

jkl

Пробни завршни испит за ученицке осмог разреда у свим основним школама на територији Републике Србије реализоваће се 15. и 16. априла 2016. године.

У петак, 15. априла, ученици осмог разреда ће од 12 до 14 часова полагати пробни завршни испит из математике. У суботу, 16. априла, од 9 до 11 часова осмаци ће радити тест из српског језика, а комбиновани тест од 11:30 до 13:30.

Ученици ће у петак 15.04.2016, након теста из математике анонимно попуњавати кратак упитник за потребе редовних истраживања које Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања спроводи на узорцима у складу са законским надлежностима. Истраживања се односе на нивое остварености образовних стандарда, као и услове у којима се ученичка постигнућа остварују. 

 

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ФИЗИКЕ

 

jkl

На окружном такмичењу из физике, одржаном 10. априла, ученици наше школе постигли су следеће резултате:

Матео Радич - шести разред - похвала (наставница Соња Јурковић Луткић)

Владимир Раич - шести разред - похвлал (наставник Ервин Бриндза)

Ана Мишковић - осми разред - трећа награда (наставница Соња Јурковић Луткић).

 

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ (Körzeti biológia vereny)

 

jkl


У суботу, 9. априла у Основној школи „Бранко Радичевић" у Стапару, одржано је окружно такмичење из биологије. Нашу школу представљали су следећи ученици: Милана Панић, Јована Јокић, Јана Грбић, Дуња Роквић, Нађа Недељков, Рамона Киштот, Дора Галац Тијана Шево, Лехел Прибила, Владимир Раич и  Сара Роквић.  

 

ПРЕДАВАЊЕ "РЕЦИКЛАЖА"

 

jkl

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor