Smile

Актуелности

У сусрет празнику

 

jkl

Протекле недеље ученици другог један ОШ „Братство јединство“ Сомбор са учитељицом Валеријом П. Николић и наставницом Слађаном Гроздановић одржали су креативно-едукативну радионицу на тему Васкрса. Едукативно-креативна радионица је реализована у сарадњи са  ђацима из ШОСО „Вук Караџић“ који су чланови Ученичке задруге „Пчелица“ и наставницама Вукицом Ђурковски и Сањом Грудић

 

ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ

 

jkl

Пробни завршни испит за ученицке осмог разреда у свим основним школама на територији Републике Србије реализоваће се 15. и 16. априла 2016. године.

У петак, 15. априла, ученици осмог разреда ће од 12 до 14 часова полагати пробни завршни испит из математике. У суботу, 16. априла, од 9 до 11 часова осмаци ће радити тест из српског језика, а комбиновани тест од 11:30 до 13:30.

Ученици ће у петак 15.04.2016, након теста из математике анонимно попуњавати кратак упитник за потребе редовних истраживања које Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања спроводи на узорцима у складу са законским надлежностима. Истраживања се односе на нивое остварености образовних стандарда, као и услове у којима се ученичка постигнућа остварују. 

 

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ФИЗИКЕ

 

jkl

На окружном такмичењу из физике, одржаном 10. априла, ученици наше школе постигли су следеће резултате:

Матео Радич - шести разред - похвала (наставница Соња Јурковић Луткић)

Владимир Раич - шести разред - похвлал (наставник Ервин Бриндза)

Ана Мишковић - осми разред - трећа награда (наставница Соња Јурковић Луткић).

 

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ (Körzeti biológia vereny)

 

jkl


У суботу, 9. априла у Основној школи „Бранко Радичевић" у Стапару, одржано је окружно такмичење из биологије. Нашу школу представљали су следећи ученици: Милана Панић, Јована Јокић, Јана Грбић, Дуња Роквић, Нађа Недељков, Рамона Киштот, Дора Галац Тијана Шево, Лехел Прибила, Владимир Раич и  Сара Роквић.  

 

ПРЕДАВАЊЕ "РЕЦИКЛАЖА"

 

jkl

 

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА

 

jkl

На окружном такмичењу из српског језика и језичке културе Соња Алексић 8/2 освојила је друго место. Честитке Соњи и наставници Снежани Качандонов која је Соњу припремала за такмичење.

 

РЕЗУЛТАТИ ТАКМИЧЕЊА "МИСЛИША 2016"

 

jkl

На такмичењу "Мислиша 2016" ученици наше школе постигли су следеће резултате:

Стефан Мишковић  3/1 - похвала 

Лазар Костић 4/1 - похвала 

Игор Кнежевић 4/2 - похвала

Лука Шево 4/2 - похвала

Слађана Малиновић 4/2 - похвала.

Ученике су за такмичење припремале учитељице Гордана Везмар, Наташа Главоњић и Тања Михаљчић.

 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ИСТОРИЈЕ

 

jkl

На општинском такмичењу из историје Вања Лукач VII 2 освојила је 3. место. Ученици наше школе су и у екипном такмичењу освојили треће место.

 

Prodaja jaja

 

jkl

Đaci koji uče na mađarskom jeziku su organizovali i ove godne tradicionalnu prodaju farbanih jaja za Uskrs. Na sreću angažovali su se i rodetilji sa rodbinom i prijateljima, koji su kupili dečije radove. Od skupljenog novca ćemo ići na izlet da upoznamo okolinu Sombora. 

A magyar tannyelvű diákok idén is  megszervezték a már hagyománnyá vált húsvéti tojásbörzét. A szülők segítségével sikerült eladni a hímes tojásokat a rokonoknak és ismerősöknek.  Az összegyűjtött pénzből kirándulni megyünk, hogy jobban megismerjük környékünket. 

 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА

 

jkl

 

У недељу, 20. марта 2016. године, одржано је Општинско такмичење из српског језика. Ученици наше школе постигли су следеће резултате:


 име и презиме ученика   

   разред   

         наставник

   место   

  Ђорђе Дацић

VI

   Снежана Качандонов   

I

  Николина Секулић

VI

Снежана Качандонов

III

  Горана Радмило

VII

Снежана Милковић

II

  Николина Галетин

VIII

   Снежана Качандонов

I

  Сања Алексић

VIII

Снежана Качандонов

I

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor