Smile

Актуелности

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

 

jkl

У суботу, 19. марта 2016. године наша школа је била домаћин Окружног такмичења из математике. На такмичењу је учествовало око 150 ученика од IV до VIII разреда основних школа Западнобачког округа. Честитамо ученицима и наставницима на постигнутим резултатима. 

 

 

Ученици наше школе постигли су следеће резултате:

Лазар Костић 4/1 - 3. место (учитељица Наташа Главоњић)

Игор Кнежевић 4/2 - 3. место (учитељица Тања Михаљчић)

Весна Зец 4/2 - 3. место (учитељица Тања Михаљчић)

Сара Роквић 7/1 - 3. место (наставница Снежана Тошановић).

 

ПРОМОЦИЈА ХУМАНИХ ВРЕДНОСТИ

 

jkl


Током другог полугодишта, у нашој школи  настављена је реализација програма Промоција хуманих вредности са ученицима трећег разреда. Како је по плану реализације овог програма предвиђено, реализоване су радионице на тему Дискриминација и стигматизација. Волонтери Црвеног крста кроз разне игролике активности покушали су да ову тему приближе најмлађима.

На завршној  радионици трећаци добијају чланске карте Подмлатка Црвеног крста .

 

"КЕНГУР БЕЗ ГРАНИЦА 2016"

 

jkl


Ученици наше школа су и ове године учествовали на међународном такмичењу „Кенгур без граница", математичком такмичењу за све ученике којима је математика изазов и добро друштво за решавање проблема.

Такмичење се организује као једнокружно тест такмичење. Циљ такмичења је повећање интересовања за математичке и природне науке као и степена логичког и комбинаторног мишљења, разумевања текстова и коришћења стеченог математичког знања.

Прелиминарни резултати такмичења биће објављени у току месеца априла.

 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ФИЗИКЕ

 

jkl

На општинском такмичењу из физике ученици наше школе постигли су следеће резултате:

Владимир Раич - шести разред - 2. место

Матео Радич - шести разред - 2. место

Ана Мишковић - осми разред - 3. место.

Ученике су за такмичење припремали наставници Ервин Бриндза и Соња Јурковић Луткић. 

Ученицима и наставницима желимо успех у даљем такмичењу.

 

Farbanje jaja

 

jkl

U četvrtak 10. marta smo imali radionicu farbanja jaja sa rodetiljima. Proizvode ćemo prodati u utorak, 22. marta ispred škole.

 

 

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

 

jkl


 Марко Ардалић 8/2 освојио је друго место на окружном такмичењу у знању енглеског језика и пласирао се на републичко такмичење. Марка је за такмичење припремао наставник Кристијан Векоњ.


Честитамо им на постигнутом резултату и желимо  пуно среће и успеха у даљем такмичењу.

 

КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА

 

jkl

 Сара Роквић, ученица 7. разреда наше школе, освојила је прво место на општинском такмичењу из књижевности -  Књижевној олимпијади. Сару је за такмичење припремала наставница Снежана Милковић. 

 

ТАКМИЧЕЊЕ "МИСЛИША 2016"

 

jkl

Данас је у нашој, као и у многим школама широм Србије, одржано популарно математичко такмичење "Мислиша". На такмичењу је учествовао велики број ученика од другог до осмог разреда. Сви учесници такмичења добили су сертификате о учешћу и пригодне поклоне. 

 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ХЕМИЈЕ

 

jkl

Наша школа је протеклог викенда била домаћин општинског такмичења основаца из хемије. На такмичењу је учествовало 54 ученика седмог и осмог разреда. У категорији ученика седмог разреда на окружно такмичење пласирало се девет, а у категорији осмог разреда један ученик. Тешки задаци и специфичан начин бодовања, према правулнику, разлог су што је међу осмацима овако мали број пласираних ученика. Ученицима који су се пласирали на окружно такмичење желимо много успеха.

 

HIPPO - ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

 

jkl

HIPPO такмичење је међународно такмичење из енглеског језика. Ово је четврта година како се такмичење одржава. И ове године ученици наше школе учествовали су на овом такмичењу. На такмичењу су учествовали Исидора Михаљчић и Марко Ардалић (ученици осмог разреда) и Милан Гојковић (ученик четвртог разреда). 

Прелиминарна рунда такмичења одржана је у нашој школи 05. 03. 2016. године. Ученике који прођу прелиминарну рунду очекује регионално полуфинале, а они који прођу полуфинале путују у Италију на финалну рунду такмичења.

Резултати прелиминарне рунде такмичења биће објављени за око месец дана.

 

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor