Smile

Актуелности

Дан Светог Саве

 

jkl

Савиндан,школску славу,свечано су прославили ученици Основне школе“Братство јединство“Сомбор.

 

Отворени час у ОШ „Братство јединство“ Сомбор

 

jkl

ОЧИ У ОЧИ СА СТВАРНОШЋУ


                       Тема Отвореног часа организованог за „петаке“ у ОШ „Братство јединство“Сомбор прошле суботе одраз је непопуларне појаве, нажалост све чешће присутне у нашим школама и ван њих – вршњачко насиље. Одзив ученика и њихово учешће у дискусији показују колико је ова тема битна, иритантна и присутна.

 

Састанак савета родитеља

 

jkl

Савет родитеља ОШ „Братство јединство“ Сомбор окупио се други пут у току овог полугодишта. Циљ састанка био је упознавање и oснаживање родитеља за „Превеницију трговине децом и младима у образовању“ као и извештај о  другим актуелностима реализованих у школи.

 

Fizi bizi

 

jkl

Fizi bizi festival i učenici 2. razreda sa učiteljicama AgicomVidaković Jovanović i Snežanom Ivković

 

Vršnjački tim

 

jkl

Vršnjački tim Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo“, Sombor je organizovao Zimsku radionicu za učenike škole. Cilj ovakvih aktivnosti je kreativno korištenje slobodnog vremena i sprečavanje nasilja, s obzirom da je škola u UNICEF-om projektu „Moja škola-škola bez nasilja“. Kao i do sada učestovali su brojni učenici, kako oni najmlađi, tako i oni najstariji. Pravili su ukrase za predstojeće praznike i uživali u druženju. Ovakve radionice su prilika da mlađi nauče nešto od starijih, ali i obrnuto. Učenici su razmenjivali ideje za ukrase i obogatili se jednim novim iskustvom.

 

SARADNJA SA PREDŠKOLSKOM USTANOVOM

 

jkl

U gradskoj osnovnoj školi „Bratstvo jedinstvo“ traje intenzivno druženje sa predškolcima. Učenici četvrtog razreda sa svojim učiteljicama Gordanom Vezmar i Valerijom Nikolić su domaćini budućim prvačićima.

 

Dan škole

 

jkl

16. Novembar: Medjunarodni dan tolerancije.

Pogledaj film OVDE.

 

Министар у посети

 

jkl

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је Основну школу „Братство јединство“ у Сомбору. У пратњи министра били су помоћница министра просвете за предшколско и основношколско образовање и васпитање Весна Недељковић и Габријела Грујић, саветница министра за дуално образовање. 

 

АКТИВНОСТИ ВРШЊАЧКОГ ТИМА - ЈЕСЕЊА РАДИОНИЦА

 

jkl

У нашој школи је недавно одржана „Јесења радионица". Радионица је била посебан доживљај за најмлађе ђаке школе, јер су имали прилику да уз помоћ старијих другара изразе своју креативност и од јесењих плодова и лишћа направе различите украсе. Радови су изложени у ходнику школе.

 

ДАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ - ДАН НАШЕ ШКОЛЕ

 

jkl

Дан толеранције, 16. новембар, обележава се широм света низом манифестација. Наша школа Дан толеранције прославља као Дан школе. Ове године прославили смо шездесети јубилеј, а свечана приредба одржана је у Народном позоришту.

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor