Smile

Актуелности

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

 

jkl


 Марко Ардалић 8/2 освојио је друго место на окружном такмичењу у знању енглеског језика и пласирао се на републичко такмичење. Марка је за такмичење припремао наставник Кристијан Векоњ.


Честитамо им на постигнутом резултату и желимо  пуно среће и успеха у даљем такмичењу.

 

КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА

 

jkl

 Сара Роквић, ученица 7. разреда наше школе, освојила је прво место на општинском такмичењу из књижевности -  Књижевној олимпијади. Сару је за такмичење припремала наставница Снежана Милковић. 

 

ТАКМИЧЕЊЕ "МИСЛИША 2016"

 

jkl

Данас је у нашој, као и у многим школама широм Србије, одржано популарно математичко такмичење "Мислиша". На такмичењу је учествовао велики број ученика од другог до осмог разреда. Сви учесници такмичења добили су сертификате о учешћу и пригодне поклоне. 

 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ХЕМИЈЕ

 

jkl

Наша школа је протеклог викенда била домаћин општинског такмичења основаца из хемије. На такмичењу је учествовало 54 ученика седмог и осмог разреда. У категорији ученика седмог разреда на окружно такмичење пласирало се девет, а у категорији осмог разреда један ученик. Тешки задаци и специфичан начин бодовања, према правулнику, разлог су што је међу осмацима овако мали број пласираних ученика. Ученицима који су се пласирали на окружно такмичење желимо много успеха.

 

HIPPO - ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

 

jkl

HIPPO такмичење је међународно такмичење из енглеског језика. Ово је четврта година како се такмичење одржава. И ове године ученици наше школе учествовали су на овом такмичењу. На такмичењу су учествовали Исидора Михаљчић и Марко Ардалић (ученици осмог разреда) и Милан Гојковић (ученик четвртог разреда). 

Прелиминарна рунда такмичења одржана је у нашој школи 05. 03. 2016. године. Ученике који прођу прелиминарну рунду очекује регионално полуфинале, а они који прођу полуфинале путују у Италију на финалну рунду такмичења.

Резултати прелиминарне рунде такмичења биће објављени за око месец дана.

 

 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СТРАНИХ ЈЕЗИКА

 

jkl

Општинско такмичење у знању страних језика одржано је 20. фебруара 2016. године. На такмичењу из енглеског језика нашу школу су представљали Исидора Михаљчић, Марија Кукурузар, Марко Ардалић, Реља Тохољ и Анет Кантор које су припремали наставници Кристијан Векоњ и Агнеш Пашти. На такмичењу из немачког језика нас је представљала Соња Алексић коју је припремала наставница Катарина Боа Горјанац.

Марко Ардалић 8/2 освојио је треће место и пласирао се на окружно такмичење које ће бити одржано 12. марта 2013. године.

 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ПРОГРАМИРАЊА

 

jkl


На општинаском такмичењу из програмирања  Марко Ардалић 8/2, освојио је треће место.

 

MАЈКАМА НА ДАР

 

jklУченици 3-1  ОШ „Братство јединство" из Сомбора заједно са својом учитељицом Горданом Везмар осмилили су лепе и занимљиве поклоне за осми март. Поред приредбе посвећене мајкама, бакама, теткама и осталим женама , ученици су направили оригиналне поклоне, магнетиће у декупаж техници.

Пуно рада, ентузијазма и маште уложено је у ове занимљиве поклоне. Труд се наравно исплатио у виду осмеха и задовољстава на лицима мајки.

Сваки рад је мало уметничко дело за себе, а мали „уметници" су желели да се овековече на часу стварања.

                                                                                                           

 

 

NEMAČKI JEZIK SVE POPULARNIJI

 

jkl

U OŠ "Bratstvo jedinstvo" je 02. marta 2016. godine održano okružno takmičenje u čitanju tekstova na nemačkom jeziku. Pravo učešća na ovom takmičenju su imali učenici sedmih razreda iz škola koje su obuhvaćene programom "Škole: partneri budućnosti" (PASCH) iz Sombora, Stanišića, Stapara i Svilojeva. Učenici, koji su pobedili na školskim takmičenjima u svojim matičnim školama, čitali su kratke tekstove i priče nemačkih autora. U kategoriji učenika koji uče nemački kao prvi strani jezik, prvo mesto je osvojila Vanja Pejić iz Stapara (mentor Svetlana Orlović), dok je u kategoriji učenika koji nemački uče kao drugi strani jezik pobedu odnela Tamara Grujić is Stanišića (mentor Jelena Pašti). Pobednici su se plasirali na finalno takmičenje koje će se održati 1. i 2. aprila u Kovačici.

Takmičenje podržava i finansira Kancelarija za jugoistočnu Evropu Centrale za inostrano školstvo SR Nemačke čije sedište je u Beogradu.

 

 

 

ИЗЛЕТ У НОВИ САД

 

jkl

Ученици седмих разреда ОШ"Братство Јединство"из Сомбора су 20.2. 2016. били на излету у Новом Саду.Током  посете ученици су  имали прилику да гледају у вечерњим сатима комедију „Госпођа министарка" познатог српског комедиографа Бранислава Нушића.  Сврха оваквог  излета јесте да  ученици поред упознавања са престоницом Војводине истовремено и прошире своје знање о позоришној уметности .

Снежана Милковић

 

 

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor