Smile

Актуелностиa

Dan školea

 

jkl

16. Novembar: Medjunarodni dan tolerancije.

Pogledaj film OVDE.

 

Министар у посетиa

 

jkl

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је Основну школу „Братство јединство“ у Сомбору. У пратњи министра били су помоћница министра просвете за предшколско и основношколско образовање и васпитање Весна Недељковић и Габријела Грујић, саветница министра за дуално образовање. 

 

АКТИВНОСТИ ВРШЊАЧКОГ ТИМА - ЈЕСЕЊА РАДИОНИЦАa

 

jkl

У нашој школи је недавно одржана „Јесења радионица". Радионица је била посебан доживљај за најмлађе ђаке школе, јер су имали прилику да уз помоћ старијих другара изразе своју креативност и од јесењих плодова и лишћа направе различите украсе. Радови су изложени у ходнику школе.

 

ДАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ - ДАН НАШЕ ШКОЛЕa

 

jkl

Дан толеранције, 16. новембар, обележава се широм света низом манифестација. Наша школа Дан толеранције прославља као Дан школе. Ове године прославили смо шездесети јубилеј, а свечана приредба одржана је у Народном позоришту.

 

Учење кроз игруa

 

jkl

Ученици првог разреда Основне школе „Братство јединство“, Сомбор угостили су своје родитеље на часовима енглеског језика. 

 

У посети УГ „Грива“a

 

jkl

Ученици ОШ „Братство јединство“ из Сомбора заједно са наставницима и директорком школе посетили су УГ „Грива“ у оквиру заједничког пројекта  „Чувари игре“ и као одличне увертире у Дечју недељу.

 

Potpuno drugačiji čas engleskog jezikaa

 

jkl

Učenici 4-1 gradske škole „Bratstvo-jedinstvo“ su počeli Dečju nedelju neuobičajenim časom engleskog jezika. Nastavnica Monika Vekonj je čas prepustila učenicima. Četiri učenika su se na časovima dodatne nastave pripremila i osmislila aktivnosti za taj čas. Tema časa bile su „Possessive.  

 

Дародавци из Аустралијеa

 

jkl

Основна школа „Братство јединство“, Сомбор има несвакидашње пријатеље из Аустралије који сваке године долазе у Србију и у протеклих пет година доносе различите поклоне за ученике слабијег имовинског стања. Једне године су напунили школске торбе од уџбеника, свесака и остале потребштине, до гардеробе, уплате излета и екскурзија до слаткиша. 

 

Šećera

 

jkl

Da li ste se ikada pitali koja je razlika između belog, smeđeg i crnog šećera?  Šta dobijamo jednim, drugim, trećim? Da li je situacija slična kao sa belim i crnim hlebom? Na kraju – da li je crno uvek bolje?

 

„Прварица“ у ОШ „Братство-јединство“ a

 

jkl

Полазак у школу деци је честитала и градоначелница града Сомбора Душанка Голубовић, која је књигу „Прварица“ и саобраћајни пакет уручила првацима у ОШ „Братство-јединство“ у Сомбору. Градоначелница  Голубовић пожелела је деци да им школски дани буду испуњени радошћу и смехом, те да вредно и марљиво уче.

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor