Smile

Актуелности

U ŠKOLI AKTIVNI PREDŠKOLCI

 

jkl

Učitelji i nastavnici Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo", Sombor i ove godine su otvorili svoja srca i vrata škole za predškolce. Pred novu godinu učitelji i nastavnici osmislili su različite aktivnosti koje bi predškolce animirali i  pružili im priliku za kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Deca su imala prilike da  vežbaju  finu motoriku ruku i prstiju,  koordinaciju oko ruka, zatim su  učili praznične pesmice i običaje vezane za ove prostore i praznike koje se slave.

Deca su tom prilikom i ponela sa sobom svoje kreacije, čestitke, Sneške beliće, ukrase za jelku, novogodišnje kape, maske i sve ono što su uspeli da naprave.

Blagovremene informacije o ovim radionicama doprinelo je da puno dece prođe kroz ove radionice na radost dece i nastavnika koji su ih izvodili.

                                                                                                                                Tatjana Janičić

 

 

 

НОВОГОДИШЊА ЧАРОЛИЈА

 

jkl

Ученици Основне школе „Братство јединство" Сомбор, у издвојеном одељењу на Буковцу, традиционално сваке године приређују приредбу поводом Нове године како за своје ђаке тако и за бројну публику из овог насеља.

Ђаци су заједно са својим учитељицама Љиљаном Тицом и Бранкицом Асић  спремили представу у којој су улоге имали како ђаци, тако и учитељице. Замиљива представа одушевила је бројну публику, родитеље, родбину, млађу и старију браће и сестре, али и Деда Мраза. Ово изненађење организовали су родитељи  да би обрадовали и наградили своју децу.

Најзанимљивији део, препричавали су ђаци, биле су саме пробе где су учитељице подсећале ђаке на текст, али и где су ђаци подсећали своје учитељице на текст представе. Комбинација познатих бајки „Снежана и седам патуљака", „Црвенкапа", „Ивица и Марица", „Пепељуга"  и друге лепо су се уклопили у новогодишњи аранжман које су учитељице брижљиво осмислиле и реализовале.

  

 

 

 

Бал под маскама

 

jkl

 

Бал под масакама у продуженом боравку

 

Ученици који похађају продужени боравак у ОШ „Братство јединство" Сомбор су још једном направили забаву за себе. Ђаци су заједно са својом учитељицом из боравка Снежаном Јовић правили новогодишње маске које ће моћи искористити и у другим приликама.

Радост и уживање прављења маски није било ништа мање занимљиво од презентације и промоције маски. Карневали још увек нису кренули по свету, али у продуженом боравку школе све је спремно.

                                                                                                                                Татјана Јаничић

 

 

 

У ДЕЦЕМБРУ КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ ЗА ПРЕДШКОЛЦЕ

 

jkl

креативне радионице са децом предшколског узраста у ОШ"Братство јединство"

28.12.2015.  9-12h 

29.12.2015. 9-12h

30.12.2015. 9-12h

Све информације можете добити на телефон 412-364 или у просторијама школе.

 

УЧИМО И ВОЛИМО МАЂАРСКИ ЈЕЗИК

 

jkl

 

Основна школа „Братство јединство" као једина градска двојезична школа понудила је ђацима нижих разреда који наставу похађају на српском језику, секцију учења мађарског језика. Због велике заинтересованости ђака формиране су две групе.

На свој особен и методички веома активан начин учитељ Јожеф Шмит је анимирао млађе школарце да се укључе у рад ове секције и науче мађарски језик, као  језик средине. Велики број заинтересованих полазника је доказ да се добар рад веома цени.

Своје знање са  првог часа приказали су и управи школе.

 

                                                                                                                Татјана Јаничић

 

 

 

Прослава ДАНА ШКОЛЕ

 

jkl

 

Међународни дан толеранције

ОШ"Братство јединство „Сомбор прославила је свој 59. рођендан  у понедељак 16.11.

 

 

 

Izlet u Mađarsku

 

jkl

Krajem oktobra svi učenici koji pohađaju nastavu na mađarskom jeziku, imali su mogućnost da posete Nacionalno-istorijski park Opustaser (Ópusztaszer) u Mađarskoj.

 

 

ПОСЕТА ПЧЕЛАРУ

 

jkl

 

Ученици II1  разреда су недавно са својом учитељицом Валеријом П. Николић посетили пчелара у Бачком Моноштору. Сврха посете је била да се упознају са начином узгајања пчела. Кроз причу и низ питања сазнали су да је пчеларство веома стара пољопривредна грана којом се човек бави од давнина. Научили су како пчеле праве мед,за чега се користи прополис, восак, саће...У сваком случају најбољи део било је послужење медењацима и дегустација осталих пчеларских производа у чему су сви заиста уживали.

 

 

 

ПРОФЕСОР ИСТОРИЈЕ И ПЕСНИК

 

jkl

У Ходмезовашарелију (Hódmezővásárhely) у Мађарској  на Међународном литерарном такмичењу Јозеф Вилхелм, професор историје у нашој школи,  освојио је специјалну награду за своју песму.  

 

ДРУЖЕЊЕ ЗА ПАМЋЕЊЕ

 

jkl

 

Ученици четвртог разреда наше школе су у уторак, 6. октобра, посетили своје другаре који уче у подручном  одељењу на Буковцу. 

 

 

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor