Smile

Актуелности

Прослава ДАНА ШКОЛЕ

 

jkl

 

Међународни дан толеранције

ОШ"Братство јединство „Сомбор прославила је свој 59. рођендан  у понедељак 16.11.

 

 

 

Izlet u Mađarsku

 

jkl

Krajem oktobra svi učenici koji pohađaju nastavu na mađarskom jeziku, imali su mogućnost da posete Nacionalno-istorijski park Opustaser (Ópusztaszer) u Mađarskoj.

 

 

ПОСЕТА ПЧЕЛАРУ

 

jkl

 

Ученици II1  разреда су недавно са својом учитељицом Валеријом П. Николић посетили пчелара у Бачком Моноштору. Сврха посете је била да се упознају са начином узгајања пчела. Кроз причу и низ питања сазнали су да је пчеларство веома стара пољопривредна грана којом се човек бави од давнина. Научили су како пчеле праве мед,за чега се користи прополис, восак, саће...У сваком случају најбољи део било је послужење медењацима и дегустација осталих пчеларских производа у чему су сви заиста уживали.

 

 

 

ПРОФЕСОР ИСТОРИЈЕ И ПЕСНИК

 

jkl

У Ходмезовашарелију (Hódmezővásárhely) у Мађарској  на Међународном литерарном такмичењу Јозеф Вилхелм, професор историје у нашој школи,  освојио је специјалну награду за своју песму.  

 

ДРУЖЕЊЕ ЗА ПАМЋЕЊЕ

 

jkl

 

Ученици четвртог разреда наше школе су у уторак, 6. октобра, посетили своје другаре који уче у подручном  одељењу на Буковцу. 

 

 

 

ПРВИ ДАН ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ - СПОРТСКИ ДАН

 

jkl

 

Први дан Дечје недеље у нашој школи протекао је у знаку спорта. Између смена снаге су одмерили седмаци и осмаци у фудбалу, као и женска и мушка кошаркашка екипа. Да све протекне у складу са правилима игре и фер плеја побринуо се наставник Горан Ђуричић. 

 

 

 

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 5. - 11. ОКТОБАР 2015.

 

jkl

 

Дечја недељa има дугу и богату традицију. Иако се на нашим просторима обележaва од 1934. године, Законом о друштвеној бризи о деци, уведена је 1987. на предлог организације Пријатељи деце Србије. Oд тада се одвија сваке године у првој пуној недељи у месецу октобру.

Дечја недеља ове године посебну пажњу поклања унапређивању услова за раст и развој сваког детета у породичном окружењу. Програм активности у у току Дечије недеље одвијаће се  под мотом: ПОДРШКА ПОРОДИЦИ - НАЈБОЉА ПОДРШКА ДЕЦИ!

И у  нашој школи ће се  поводом Дечије недеље организовати разне активности за ученике од првог до осмог разреда.

Настава ће бити скраћена и изводиће се по следећој сатници:

 ЧАС

 ПРЕ ПОДНЕ

 ПОСЛЕ ПОДНЕ

1.       

8.00 - 8.30

13.00 - 13.30

2.       

8.35 - 9.05

13.35 - 14.05

3.       

9.25 - 9.55

14.25 - 14.55

4.       

10.00 - 10.30

15.00 - 15.30

5.       

10.35 - 11.05

15.35 - 16.05

6.       

11.10 - 11.40

16.10 - 16.40

 

Једна од традиционалних активности која се у  нашој школи одржава у оквиру Дечје недеље је дечија пијаца.  Ове године ће бити одржана у школском дворишту у петак, 9. октобра у периоду од  10.30 до 11.30 часова.

 

 

 

ЗАВРШНА ПРИРЕДБА "ЧИТАЛИЋА"

 

jkl

У нашој школи је у понедељак 8. јуна 2015. одржана завршна приредба пројекта Читалићи.

 

ВОЛОНТИРАЊЕ

 

jkl

Ученици седмог и осмог разреда наше школе посетили су економију Средње пољопривредно-прехрамбене школе у Сомбору.

 

ОДРЖАН ЈЕ САЈАМ МАТЕМАТИКЕ У НАШОЈ ШКОЛИ

 

jkl

 

Инспирисани манифестацијом „Мај месец математике"  и Даном броја пи  наставници математике Снежана Тошановић, Јована Миљић и Ервин Бриндза су у нашој школи организовали  сајам математике с циљем да подстакну интересовање ученика за овај предмет.

 

Сајам је посетио велики број ученика који су имали прилику да математику  упознају из сасвим новог угла, а наставници су показали својим ученицима да је математика занимљива и да није баук.

 

 

 

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor