Smile

Актуелности

ПРОЛЕЋНИ КРОС

 

jkl

На пролећном кросу одржаном 22.04.2016. године учествовали су ученици од првог до осмог разреда наше школе. Пласман ученика по разредима можете видети на следећој страни.

 

 

 

Час географије у галерији КЦ „Лаза Костић“

 

jkl

Ученици седмог разредаОШ „Братство једиснство“ Сомбор са наставницом географије Оливером Лукић одржали су час у галерији КЦ “Лаза Костић“. 

 

У сусрет празнику

 

jkl

Протекле недеље ученици другог један ОШ „Братство јединство“ Сомбор са учитељицом Валеријом П. Николић и наставницом Слађаном Гроздановић одржали су креативно-едукативну радионицу на тему Васкрса. Едукативно-креативна радионица је реализована у сарадњи са  ђацима из ШОСО „Вук Караџић“ који су чланови Ученичке задруге „Пчелица“ и наставницама Вукицом Ђурковски и Сањом Грудић

 

ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ

 

jkl

Пробни завршни испит за ученицке осмог разреда у свим основним школама на територији Републике Србије реализоваће се 15. и 16. априла 2016. године.

У петак, 15. априла, ученици осмог разреда ће од 12 до 14 часова полагати пробни завршни испит из математике. У суботу, 16. априла, од 9 до 11 часова осмаци ће радити тест из српског језика, а комбиновани тест од 11:30 до 13:30.

Ученици ће у петак 15.04.2016, након теста из математике анонимно попуњавати кратак упитник за потребе редовних истраживања које Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања спроводи на узорцима у складу са законским надлежностима. Истраживања се односе на нивое остварености образовних стандарда, као и услове у којима се ученичка постигнућа остварују. 

 

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ФИЗИКЕ

 

jkl

На окружном такмичењу из физике, одржаном 10. априла, ученици наше школе постигли су следеће резултате:

Матео Радич - шести разред - похвала (наставница Соња Јурковић Луткић)

Владимир Раич - шести разред - похвлал (наставник Ервин Бриндза)

Ана Мишковић - осми разред - трећа награда (наставница Соња Јурковић Луткић).

 

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ (Körzeti biológia vereny)

 

jkl


У суботу, 9. априла у Основној школи „Бранко Радичевић" у Стапару, одржано је окружно такмичење из биологије. Нашу школу представљали су следећи ученици: Милана Панић, Јована Јокић, Јана Грбић, Дуња Роквић, Нађа Недељков, Рамона Киштот, Дора Галац Тијана Шево, Лехел Прибила, Владимир Раич и  Сара Роквић.  

 

ПРЕДАВАЊЕ "РЕЦИКЛАЖА"

 

jkl

 

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА

 

jkl

На окружном такмичењу из српског језика и језичке културе Соња Алексић 8/2 освојила је друго место. Честитке Соњи и наставници Снежани Качандонов која је Соњу припремала за такмичење.

 

РЕЗУЛТАТИ ТАКМИЧЕЊА "МИСЛИША 2016"

 

jkl

На такмичењу "Мислиша 2016" ученици наше школе постигли су следеће резултате:

Стефан Мишковић  3/1 - похвала 

Лазар Костић 4/1 - похвала 

Игор Кнежевић 4/2 - похвала

Лука Шево 4/2 - похвала

Слађана Малиновић 4/2 - похвала.

Ученике су за такмичење припремале учитељице Гордана Везмар, Наташа Главоњић и Тања Михаљчић.

 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ИСТОРИЈЕ

 

jkl

На општинском такмичењу из историје Вања Лукач VII 2 освојила је 3. место. Ученици наше школе су и у екипном такмичењу освојили треће место.

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor