Smile

Актуелности

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ХЕМИЈЕ

 

jkl

Наша школа је протеклог викенда била домаћин општинског такмичења основаца из хемије. На такмичењу је учествовало 54 ученика седмог и осмог разреда. У категорији ученика седмог разреда на окружно такмичење пласирало се девет, а у категорији осмог разреда један ученик. Тешки задаци и специфичан начин бодовања, према правулнику, разлог су што је међу осмацима овако мали број пласираних ученика. Ученицима који су се пласирали на окружно такмичење желимо много успеха.

 

HIPPO - ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

 

jkl

HIPPO такмичење је међународно такмичење из енглеског језика. Ово је четврта година како се такмичење одржава. И ове године ученици наше школе учествовали су на овом такмичењу. На такмичењу су учествовали Исидора Михаљчић и Марко Ардалић (ученици осмог разреда) и Милан Гојковић (ученик четвртог разреда). 

Прелиминарна рунда такмичења одржана је у нашој школи 05. 03. 2016. године. Ученике који прођу прелиминарну рунду очекује регионално полуфинале, а они који прођу полуфинале путују у Италију на финалну рунду такмичења.

Резултати прелиминарне рунде такмичења биће објављени за око месец дана.

 

 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СТРАНИХ ЈЕЗИКА

 

jkl

Општинско такмичење у знању страних језика одржано је 20. фебруара 2016. године. На такмичењу из енглеског језика нашу школу су представљали Исидора Михаљчић, Марија Кукурузар, Марко Ардалић, Реља Тохољ и Анет Кантор које су припремали наставници Кристијан Векоњ и Агнеш Пашти. На такмичењу из немачког језика нас је представљала Соња Алексић коју је припремала наставница Катарина Боа Горјанац.

Марко Ардалић 8/2 освојио је треће место и пласирао се на окружно такмичење које ће бити одржано 12. марта 2013. године.

 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ПРОГРАМИРАЊА

 

jkl


На општинаском такмичењу из програмирања  Марко Ардалић 8/2, освојио је треће место.

 

MАЈКАМА НА ДАР

 

jklУченици 3-1  ОШ „Братство јединство" из Сомбора заједно са својом учитељицом Горданом Везмар осмилили су лепе и занимљиве поклоне за осми март. Поред приредбе посвећене мајкама, бакама, теткама и осталим женама , ученици су направили оригиналне поклоне, магнетиће у декупаж техници.

Пуно рада, ентузијазма и маште уложено је у ове занимљиве поклоне. Труд се наравно исплатио у виду осмеха и задовољстава на лицима мајки.

Сваки рад је мало уметничко дело за себе, а мали „уметници" су желели да се овековече на часу стварања.

                                                                                                           

 

 

NEMAČKI JEZIK SVE POPULARNIJI

 

jkl

U OŠ "Bratstvo jedinstvo" je 02. marta 2016. godine održano okružno takmičenje u čitanju tekstova na nemačkom jeziku. Pravo učešća na ovom takmičenju su imali učenici sedmih razreda iz škola koje su obuhvaćene programom "Škole: partneri budućnosti" (PASCH) iz Sombora, Stanišića, Stapara i Svilojeva. Učenici, koji su pobedili na školskim takmičenjima u svojim matičnim školama, čitali su kratke tekstove i priče nemačkih autora. U kategoriji učenika koji uče nemački kao prvi strani jezik, prvo mesto je osvojila Vanja Pejić iz Stapara (mentor Svetlana Orlović), dok je u kategoriji učenika koji nemački uče kao drugi strani jezik pobedu odnela Tamara Grujić is Stanišića (mentor Jelena Pašti). Pobednici su se plasirali na finalno takmičenje koje će se održati 1. i 2. aprila u Kovačici.

Takmičenje podržava i finansira Kancelarija za jugoistočnu Evropu Centrale za inostrano školstvo SR Nemačke čije sedište je u Beogradu.

 

 

 

ИЗЛЕТ У НОВИ САД

 

jkl

Ученици седмих разреда ОШ"Братство Јединство"из Сомбора су 20.2. 2016. били на излету у Новом Саду.Током  посете ученици су  имали прилику да гледају у вечерњим сатима комедију „Госпођа министарка" познатог српског комедиографа Бранислава Нушића.  Сврха оваквог  излета јесте да  ученици поред упознавања са престоницом Војводине истовремено и прошире своје знање о позоришној уметности .

Снежана Милковић

 

 

 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

 

jkl

 

На општинском такмичењу из математике одржаном 27. фебруара 2016. године ученици наше школе постигли су следеће резултате:

 

 

Лазар Костић -  IV 1 - 3. место

Игор Кнежевић -  IV 2 - 3. место

Весна Зец -  IV 2 - 3. место

Слађана Малиновић -  IV 2 - похвала

Никола Бабић - V 1 - 3. место 

Сара Роквић - VII 1 - 3. место

Ана Мишковић - VIII 1 - похвала.

Ученике су за такмичење припремале учитељице Наташа Главоњић и Тања Михаљчић и наставнице Снежана Тошановић и Јована Миљић.

Желимо им много успеха на окружном такмичењу које ће бити одржано 19. марта.

 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА

 

jkl

 

У суботу, 27. фебруара 2016. године, одржано је Општинско такмичење рецитатора.

Наташа Лукач, ученица IV2 разреда наше школе, једна је од четири најбоље учеснице у категорији нижег основношколског узраста. Остварила је пласман на Зонску смотру рецитатора. Наташу је за такмичење припремала учитељица Тања Михаљчић. 

 

 

 

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА

 

jkl

 

Школско такмичење рецитатора у нашој школи одржано је19. 02. 2016. године. Пред жиријем који су чинили Татјана Јаничић, Снежана Качандонов, Агица Видаковић Јовановић и Нада Љепојевић, представили су се мали, талентовани рецитатори.

Ученици су рецитовали лепе, дечије песме које су измамљивале аплаузе и ставиле жири на велике муке. Поштујући критеријуме по којима се вреднују рецитатори (акцентуација, изражајност, природност, дикција, сугестивност рецитовања, као и остваривање мисаоно емотивних садржаја), жири је  одлучио да ће школу на општинском такмичењу у категорији млађих разреда представљати:

Марија Милковић (II 1разред, учитељица Валерија П. Николић), Михајло Милковић (IV 1 разред, учитељица Наташа Главоњић), Наташа Лукач  и Јована Михајлов ( обе ученице IV 2 разреда, учитељица Тања Михаљчић) и Исидора Асић (IV разред - издвојено одељење на Буковцу, учитељица Љиљана Тица).

Пожелимо им много успеха у даљим такмичењима.

 

 

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor