Smile

Актуелности

Амбијентална настава

 

jkl

 

Ko хоће да учи, свуда нађе школу

 

 

 

Akcija “Sportom protiv nasilja ” održana u Somboru

 

jkl

Akcija “Sportom protiv nasilja ” održana u Somboru

 

Пројекат Читалићи

 

jkl

Пројекат Читалићи у школској 2014./2015. - Meђушколски пројекат промовисања  књиге и читања се реализује и у нашој школи " БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО" Сомбор, координатор  пројекта библиотекарка Нада Љепојевић, Тема Читалића 2015.  је Бранко Ћопић.

Пројекат Читалићи је током школске 2012./2013. и  2013./2014. реализован као међушколски пројекат
промовисања књиге  и читалаштва и носио је назив Читалићи 2013. и 2014.

 

Nasi talenti

 

jkl

У основној школи „Братство јединство"Сомбор 17.12.2014. организован је „Таленат шоу".Повода за овакав шоу има много јер се зна да су наши ученици изузетно талентовани а на нама је било да их препознамо и подстакнемо да се покажу пред бројном публиком.
Представили су се талентовани песници,рецитатори,плесачи,гимнастичари,спортисти и најуспешнији полазници музичке школе.
Аплаузи и речи подршке су били најбољи подстицај и најбоља награда за сав уложен труд наших талентованих ученика 

 

ДАН ШКОЛЕ

 

jkl

Дан толеранције
Основна школа „Братство јединство" , Сомбор прославила је свој Дан школе, који је уједно и Међународин дан толеранције. 
У складу са лепотом различитости који школа негује и подстиче програм је био шаролик и динамичан. Тема овогодишње приредбе била је љубав.Прваци су као и увек очарали својом спонтаношћу, ученици другог разреда су увежбали кореографију и с осмехом пленили публику, ученици трећег разреда показали су колико лепих скечева могу изражајно изрецитују, чуло се много лепих песама, игроказ на мађарском је одушевио својом причом о љубави, али и лепим ношњама, певало се „Нек свуд љубав сја..." , била је и изворна песма на румунском, савремени плес старијих ученика, затим састав као омаж школи, народна песма у плесу и фрулици, али и труба је одјекнула салом под вештим прстима и добрим задахом ученика. 
Богат програм испунио је очекивања ученика, родитеља, гостију, пријатеља школе али и пензионера који сваке године долазе на приредбу, одајући почаст школи у којој су провели много лепих и занимљивих година.
Лепо, шаролико и с љубављу протекао је још један Дан школе.

Татјана Јаничић

 

Предшколци у посети

 

jkl

Основна школа „Братство јединство" из Сомбора отворила је своја врата будућим ђацима првацима, сада још увек предшколцима из предшколске установе „Вера Гуцуња" из Сомбора.

 

Одбојка ученица и наставница

 

jkl

Вршњачки тим Основне школе"Братство-јединство"  из Сомбора је у току Дечје недеље организовао је одбојкашки сусрет ученица и наставница. У веома динамичној утакмици, пуној преокрета, наставнице су ипак изгубиле  тесним резултатом у трећем сету. Утакмица је ипак допринела добром расположењу и физичкој  активности свих учесница овог сусрета. Како је свима било занимљиво, договорено је да у наредној недељи буде реваш меч.

Татјана Јаничић

 

ЕКО ОЛИМПИЈАДА

 

jkl

У среду (8. октобра) у Сомбору  отворена "ЕкОлимпијада", еколошко-спортска манифестација, чији је циљ промоција спорта и екологије међу учесницима основних школа у Србија. Тим поводом прослављени одбојкаш Андрија Герић, заједно са члановима Градског већа, Спортског савеза града Сомбора и уз помоћ ученика осмих разреда наше школе " Братство-јединство" посадили су пет туја испред Жупаније као симбол пет кругова Олимпијског комитета. Ученици нижих разреда основних школа па и наше учили су о заштити  животне средине, а ученици старијих разреда одмерили су снаге у "ЕкО фудбалу". Сви учесници су добили дипломе и брошуре. Учесници ове манифестације су уживали у дружењу са прослављеним спортистом и створили свест о значењу спорта и екологије.


Учитељица Наташа Главоњић


 

 

Семинар

 

jkl

Основна школа „Братство јединство" из Сомбора претходног викенда окупила је већину свог колектива на дводневном семинару „Читањем и писањем до критичког мишљења" у организацији Центра за интерактивну педагогију који су водиле др Живка Крњаја и мр Милица Ћебић.

Критичко  мишљење је сложен процес мишљења који у себи обједињује различите изворе сазнања, појмове и чињенице доводи их у нове односе и ствара преобликовану слику света који сазнајемо.

На овом семинару наставници су освежили нека већ постојећа знања, али стекли и нека нова знања из области различитих техника учења које ће радо уврстити у свој рад.

 

 

 

Završna priredba

 

jkl

Mađarska niža odeljenja su sa svojim učiteljima u okviru svečanog programa oprostili od ove školske godine.

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor