Smile

Актуелности

ПРОФЕСОР ИСТОРИЈЕ И ПЕСНИК

 

jkl

У Ходмезовашарелију (Hódmezővásárhely) у Мађарској  на Међународном литерарном такмичењу Јозеф Вилхелм, професор историје у нашој школи,  освојио је специјалну награду за своју песму.  

 

ДРУЖЕЊЕ ЗА ПАМЋЕЊЕ

 

jkl

 

Ученици четвртог разреда наше школе су у уторак, 6. октобра, посетили своје другаре који уче у подручном  одељењу на Буковцу. 

 

 

 

ПРВИ ДАН ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ - СПОРТСКИ ДАН

 

jkl

 

Први дан Дечје недеље у нашој школи протекао је у знаку спорта. Између смена снаге су одмерили седмаци и осмаци у фудбалу, као и женска и мушка кошаркашка екипа. Да све протекне у складу са правилима игре и фер плеја побринуо се наставник Горан Ђуричић. 

 

 

 

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 5. - 11. ОКТОБАР 2015.

 

jkl

 

Дечја недељa има дугу и богату традицију. Иако се на нашим просторима обележaва од 1934. године, Законом о друштвеној бризи о деци, уведена је 1987. на предлог организације Пријатељи деце Србије. Oд тада се одвија сваке године у првој пуној недељи у месецу октобру.

Дечја недеља ове године посебну пажњу поклања унапређивању услова за раст и развој сваког детета у породичном окружењу. Програм активности у у току Дечије недеље одвијаће се  под мотом: ПОДРШКА ПОРОДИЦИ - НАЈБОЉА ПОДРШКА ДЕЦИ!

И у  нашој школи ће се  поводом Дечије недеље организовати разне активности за ученике од првог до осмог разреда.

Настава ће бити скраћена и изводиће се по следећој сатници:

 ЧАС

 ПРЕ ПОДНЕ

 ПОСЛЕ ПОДНЕ

1.       

8.00 - 8.30

13.00 - 13.30

2.       

8.35 - 9.05

13.35 - 14.05

3.       

9.25 - 9.55

14.25 - 14.55

4.       

10.00 - 10.30

15.00 - 15.30

5.       

10.35 - 11.05

15.35 - 16.05

6.       

11.10 - 11.40

16.10 - 16.40

 

Једна од традиционалних активности која се у  нашој школи одржава у оквиру Дечје недеље је дечија пијаца.  Ове године ће бити одржана у школском дворишту у петак, 9. октобра у периоду од  10.30 до 11.30 часова.

 

 

 

ЗАВРШНА ПРИРЕДБА "ЧИТАЛИЋА"

 

jkl

У нашој школи је у понедељак 8. јуна 2015. одржана завршна приредба пројекта Читалићи.

 

ВОЛОНТИРАЊЕ

 

jkl

Ученици седмог и осмог разреда наше школе посетили су економију Средње пољопривредно-прехрамбене школе у Сомбору.

 

ОДРЖАН ЈЕ САЈАМ МАТЕМАТИКЕ У НАШОЈ ШКОЛИ

 

jkl

 

Инспирисани манифестацијом „Мај месец математике"  и Даном броја пи  наставници математике Снежана Тошановић, Јована Миљић и Ервин Бриндза су у нашој школи организовали  сајам математике с циљем да подстакну интересовање ученика за овај предмет.

 

Сајам је посетио велики број ученика који су имали прилику да математику  упознају из сасвим новог угла, а наставници су показали својим ученицима да је математика занимљива и да није баук.

 

 

 

 

ДАН ПОРОДИЦЕ ОБЕЛЕЖЕН У НАШОЈ ШКОЛИ

 

jkl

Дан породице, 15.мај,  прослављен је у нашој школи.  

 

ЈОВАНА КРСТИЋ ТРЕЋА У ДРЖАВИ

 

jkl

Јована Крстић, ученица осмог разреда наше школе, освојила је треће место на државном такмичењу у гимнастици.

 

НАГРАЂЕНИ НА КОНКУРСУ

 

jkl

"Ћирилица пише срцем" је манифестација коју УС "Коријени" реализује у сарадњи са сомборском подружницом "Вукове задужбине",  Друштвом за српски језик и књижевност, Колом српских сестара и Градском библиотеком. Акцији су се придружили многи ученици и професори сомборских основних и средњих школа. Једна од активности током ове манифестације био је и избор за најлепшу и најуреднију ђачку свеску у Западнобачком округу написану ћирилицом. 

Међу најлепшим свескама нашле су се и свеске ученика наше школе. Сара Станимировић I-2 и Весна Зец III-2 освојилесу треће награде на овом конкурсу, а Урош Секулић I-2 похвалу. 

Честитамо ученицима и њиховим учитељицама Слободанки Цицо Поповић и Тањи Михаљчић.

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor