Smile

Актуелности

МАЛЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ

 

jkl

У организацији Спортског савеза града Сомбора, у среду 13. маја у Градској хали "Мостонга", одржано је општинско првенство у малим олимпијским играма.

 

Ученици I-1 разреда наше школе су у такмичењу на полигону (мешовити састав) освојили четврто место.

Честитамо првацима и њиховој учитељици Валерији П. Николић на постигнутом резултату.

 

 

 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У АТЛЕТИЦИ

 

jkl

Општинско такмичење у атлетици за ученике основних и средњих школа одржано је 29. априла 2015. године.

 

Izlet u Novom Sadu od I. do IV. razreda na mađarskom jeziku

 

jkl

 

ВИЗУЕЛНА МАТЕМАТИКА

 

jkl

 

Месец мај посвећен је дивној, али многима тешкој науци - математици. Наставник математике, Ервин Бриндза, желећи да повећа интересовање ученика за  ову науку покренуо је у нашој школи  секцију која обједињава математику и оригами. Визуелна математика је заинтересовала бројне ученике јер омогућава очигледно приказивање већине математичких појмова.

 

 

 

ПРЕДСТАВЉАЊЕ НЕМАЧКОГ ЈЕЗИКА УЧЕНИЦИМА ЧЕТВРТОГ РАЗРЕДА

 

jkl

 

У оквиру планираних припрема четвртог разреда за предметну наставу  професорица немачког језика, Катарина Боа Горјанац, се представила четвртацима. 

 

 

 

ЛУДЕ ФРИЗУРЕ

 

jkl

У нашој школи постоји Вршњачки тим, чији састав чине представници одељења од 4. до 8. разреда. Задатак Вршњачког тима је да на нивоу школе организује разне активности како би на тај начин промовисао другарску и пријатну атмосферу у школи, а самим тим и радио на превенцији насиља.

У четвртак, 30. априла, у организацији Вршњачког тима је организована Ревија лудих фризура. У ревији су учествовали углавном ученици нижих разреда и на тај начин развеселили атмосферу на великом одмору. Жири (ученици петог и шестог разреда) је у обе смене одабрао по три најлуђе фризуре. Победници су се за награду засладили чоколадицама.

Власници најлуђих фризура који су награђени су:

1. Томислав Вајганд 3/1                                                          1. Мина Миладић 2/1

2. Милица Деспот 1/1                                                              2. Маријана Лукић 2/2

3. Жељко Јерковић 3/2                                                           3. Дајана Антић 4/1

 

ПРОЛЕЋНИ КРОС

 

jkl

У среду, 29. априла, одржан је пролећни крос. Резултати по разредима можете видети на следећој страници.

 

 

 

ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ

 

jkl

 

У недељу, 26. априла, на полигонима испред Градског базена и Градске хале "Мостонга", одржано је Општинско такмичење "Шта знаш о саобраћају". Такмичило се 76 ученика из пет градских и шест сеоских школа. 

Александра Лазић 6/1 освојила је прво, а Кристијан Ваш 8/1 треће место. Обоје су се пласирали на следећи ниво такмичења. У екипном пласману наша школа заузела је друго место. Ученике је за такмичење припремала наставница Олга Насадил Стрика.  

Окружно такмичење  ће бити одржано 10. маја у Апатину. Представницима наше школе желимо много успеха у даљем такмичењу.

 

 

 

ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ

 

jkl

 

У свим основним школама на територији Републике Србије ученици осмог разреда, су 24. и 25. априла, у оквиру пробног завршног испита  полагали тест из математике, српског/матерњег језика и комбиновани тест  (биологија, географија, историја, физика и хемија).

Организатор је  Министарство просвете, науке и технолошког развоја у циљу припреме ученика осмог разреда за завршни испит.

Званични термини полагања завршног испита и календар уписних активности биће ускоро утврђени, а конкурс за упис у средње школе Министарство просвете ће објавити почетком маја. 

 

 

 

ДРУГО МЕСТО ЗА ВЕСНУ ЗЕЦ

 

jkl

Ученица 3/2, Весна Зец, освојила је друго место за читалачки дневник на Републичкој смотри "Читалићи 2015" у посебној категорији инспиратори-расковничари. "Категорију Расковничари смо осмислили јер је пристигло много дненвика и сваки од њих је прави бисер", рекла је Маја Радоман Цветићанин координатор пројекта. "Види са да су у њих уложила труд и деца, и родитељи, ментори. Зато смо одлучили да за идеје, изиузетна запажања, сугестивне записе, мапе ума, велики број прочитаних дела...издвојимо и те посебне дневнике који нас тим својим оригиналностима маме на читање и отварају врата тајанственог света, баш као што то чини тајанствена биљка расковник."

Весни је ментор у изради дневника била њена учитељица Тања Михаљчић. Честитамо им обема на постигнутом резултату. 

 

 

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor