Smile

Актуелности

РЕЗУЛТАТИ ТАКМИЧЕЊА "МИСЛИША"

 

jkl

 

На математичком такмичењу "Мислиша 2015" ученици наше школе постигли су следеће резултате:

Лазар Костић 3/1, 4. место и похвалница

Слађана Малиновић 3/2, 4. место и похвалница

Весна зец 3/2, 4. место и похвалница

Лука Шево 3/2, 4. место и похвалница

Никола Бабић 4/1, 4. место и похвалница.

Честитамо ученицима и учитељицама Наташи Главоњић, Тањи Михаљчић и Агици Видаковић Јовановић.

Више детаља о резултатима такмичења можете видети на сајту http://www.mislisa.rs/.

 

 

 

ЧИТАЛИЋИ КЛИКЕРАШИ - ТЕСТИРАЊЕ

 

jkl

 

На Међународни дан дечје књиге, 2. априла 2015. године, у нашој школи одржано је једнокружно тестирање у вештини разумевања прочитаног и писменом изражавању,,Читалићи 2015″. Тестове ће прегледати комисија у  ОШ,,Вожд Карађорђе" у Алексинцу, а коначне ранг листе биће објављене  20. априла.

 

 

Више детаља о пројекту "Читалићи"  можете видети на сајту citalici.wordpress.com  

 

 

 

УСКРШЊА ПИЈАЦА

 

jkl

 

У нашој школи се традиционално, већ шесту годину одржава „Ускршња пијаца" коју организују ученици млађих разреда и њихови учитељи. Ученици на тезгама испред школе продају шарена јаја, ускршње честитке и разне ускршње декорације уочи великог хришћанског празника Ускрса. Ове године Ускршња пијаца одржана је у четвртак, 2. априла, а интересовање грађана за изложене аранжмане било је велико. Наши мали продавци  ће новац који су зарадили продајом својих рукотворина искористити за куповину лопти, слткиша, одлазак на излет, екскурзију...

 

 

 

„ЗЛАТНЕ РУКЕ СОМБОРКЕ“

 

jkl

 

Представнице Удружења жена „Златне руке Сомборке" биле су гости наше школе 25. марта ове године. Домаћини су им били ученици трећег разреда, а сарадња је организована у оквиру наставног предмета народна традиција.

Наставни план и програм предвиђају да се ученици у трећем разреду у оквиру овог предмета упознају са старим занатима. Желећи да ученицима што више приближимо вез позвали смо везиље у госте.   

 

 

 

“МИНУТ ЗА ЗДРВЉЕ”

 

jkl


У оквиру сарадње са поливалентно-патронажном службом  Дома здравља „др Ђорђе Лазић" у Сомбору у поводу обележавања Светског дана здравља, 7. априла,  у току марта су одржана  предавања за ученике млађих  разреда наше школе о здравој исхрани и здравим стиловима живота.

Весна Михаљчић, струковна медицинска сестра, одржала је предавања у циљу превентивне здравствене едукације наших ученика. Предавања су била фокусирана на здравом начину исхране и значају физичких активности за правилан раст и развој деце. 

 

 

 

HIPPO такмичење из енглеског језика

 

jkl

HIPPO такмичење је међународно такмичење из енглеског језика. У овом такмичењу учествују ученици из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније, Словеније, Бугарске и Италије. Такмичење је осмишљено с циљем промовисања важности познавања енглеског језика и са жељом да се деца из различитих земаља упознају и друже. Ово је трећа година како се такмичење одржава, а ове године Кристијан Векоњ, професор енглеског језика и књижевности, пријавио је Рељу Тохоља 7/1 и Марка Ардалића 7/2 на ово такмичење. Прелиминарна рунда такмичења одржана је у нашој школи, а ученици који се пласирају на следећи ниво такмичења такмичиће се у финалу у Италији.

 

ДРУЖЕЊЕ СА РУЖИЦОМ КЉАЈИЋ

 

jkl

 

Ружица Кљајић, песникиња, од 1992. године живи и ствара у нашем граду. Чест је гост у нашој школи, а у неколико наврата поклањала је своје књиге школској библиотеци.  Ученици наше школе имали су прилику да се ових дана поново друже с њом.

 

 

 

"КЕНГУР БЕЗ ГРАНИЦА 2015"

 

jkl

Друштво математичара Србије сваке године организује Међународно математичко такмичење „Кенгур без граница". Циљ такмичења је повећање интересовања за математичке и природне науке, као и развој логичког и комбинаторног мишљења  и коришћење стеченог математичког знања. Задаци на овом такмичењу су веома интересантни и слични задацима који се решавају на тестовима интелигенције, а по нивоима тежине доступни су свим ученицима.

Такмичење је одржано  19. марта у  10 часова у преко 60 земаља широм света, а међу учесницима су били и ученици од првог до осмог разреда наше школе.  Сви учесници такмичења добили су признања о учешћу и пригодне поклоне.

Резултати ће бити познати у другој половини априла.

 

 

 

ТАКМИЧЕЊЕ "МИСЛИША 2015"

 

jkl

 

У четвртак, 12. марта 2015. године, са почетком у 12 сати,  ученици основних и средњих школа широм Србије, решавали су задатке на популарном Националном математичком такмичењу "Мислиша" (основни ниво), које je по десети пут организовало Математичко друштво "Архимедес" из Београда.

На овом такмичењу учествовали су и  ученици наше школе. Према добијеним пропозицијама  они су  решавали тестове са занимљивим математичким задацима, првенствено логичко-комбинаторног карактера.

 

Сви учесници такмичења добили су сертификате о учешћу и пригодне поклоне.    Најуспешнији ученици ће бити позвани на велико републичко финале (19.04.2015. у Београду).

 

 

 

МАМА И ЈА

 

jkl

Поводом 8. марта, Дана жена, у ченици I-2 су са својим мамама и учитељицом Слободанком Цицо - Поповић реализовали радионицу "Мама и ја". Различитим активностима подстакнута је сарадња и креативност детета и мајке, а најлепши део радионице било је изражавање осећања.

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor